top of page

Beslissing overlegcomité 22 januari 2021 !!Beste Meulebekenaren,


Samenvatting beslissing van het Overlegcomité van 22/01/2021:


1. Verbod op niet essentiële reizen:

Verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België zijn verboden van 27/01/2021 tot maandag 01/03/2021. Het reisverbod zal gecontroleerd worden, zowel voor het weg-, lucht-, zee- als voor het treinverkeer.

Voor meer info omtrent de details en voor de definitie van essentiële en niet essentiële reizen: https://crisiscentrum.be/.../overlegcomite-beslist...


2. De niet medische contactberoepen blijven gesloten:

In de huidige stand van de epidemie is een heropening van de niet-medische contactberoepen nog niet aangewezen.

Enkel indien de epidemiologische situatie verder gunstig evolueert, is een opening ten vroegste mogelijk vanaf 13/02/2021. Het Overlegcomité zal deze situatie op 05/02/2021 evalueren.

Een opening van de niet-medische contactberoepen kan bovendien enkel in geval van het strikt respecteren van de bestaande protocollen, aangevuld met een reeks extra maatregelen, zoals de verplichting van het maken van een afspraak, verplichte registratie, de klanten die buiten moeten wachten en de ramen en deuren die te allen tijde open moeten zijn.


3. De maatregelen voor het Onderwijs in Vlaanderen, waaronder een week afstandsonderwijs voor gans het secundaire onderwijs in de week voor de krokusvakantie, werd goedgekeurd.


4. De steunpakketten worden verlengd.


5. Uitbreiding isolatie:

Mensen die positief testen op COVID-19 zullen zich voortaan gedurende tien dagen moeten isoleren


6. De overige maatregelen zoals opgenomen in de voorgaande Ministeriële besluiten blijven behouden.

Het Overlegcomité heeft nogmaals de nadruk gelegd op de verplichting tot telewerk. En heeft er bij vermeld dat er meer controles zullen komen.


Take care allemaal en stay healthy !!


Comments


bottom of page