top of page

Coronanieuws !!Beste inwoners,


Onze buurlanden hebben recent opnieuw een volledige Lock down aangekondigd. Dit zijn zware maar noodzakelijke maatregelen, die het reilen en zeilen van de inwoners serieus beperken.


Wij worden de laatste dagen in Meulebeke helaas ook geconfronteerd met een serieus aantal toenemende besmettingen! Vorige week maandag noteerden we 20 positief geteste personen, vandaag zijn er al 49 mensen positief getest (gemeten op de laatste 5 dagen). Dit gaat terug totaal de verkeerde richting uit. Ook de opnames in de ziekenhuizen stijgen terug pijlsnel.


De Burgemeester roept langs deze weg alle inwoners op om de opgelegde federale en lokale maatregelen te volgen. Als die maatregelen niet strikt nageleefd worden, stevenen we af op een derde golf én een volledige Lock down. Dit komt echt niemand ten goede! Hou u aub strikt aan de regels.


Er zijn blijkbaar nog steeds een aantal mensen die de maatregelen niet naleven, de noodzaak niet willen begrijpen en/of gewoon verder hun ding doen. Dergelijk gedrag kan niet! De Burgemeester zal strenger optreden en verbaliseren wanneer er overtredingen worden vastgesteld.


De meeste inwoners leven de opgelegde maatregelen wel correct na en daar zijn we hen allen zeer dankbaar voor.


Dat het lastig is om veel niet essentiële zaken (kappers-, pedicure- , horecabezoek..) te moeten opzij schuiven begrijpen wij ten volle. En dat het een zeer harde noot is voor de sectoren die nog steeds gesloten moeten blijven is een feit. Wij willen hen dan ook een riem onder het hart steken.


Maar we moeten volhouden. Zolang de cijfers niet dalen, zullen de maatregelen niet versoepelen.

Concreet: hoe meer inspanningen we samen leveren, hoe sneller we uit deze situatie komen.


We willen echt wel een volledige Lock down vermijden!

De Burgemeester vraagt om te mogen rekenen op uw solidariteit en discipline om samen heel voorzichtig te zijn en alle lokale en federale maatregelen na te leven. Hou alvast afstand en draagt altijd uw mondmasker als je buitenkomt. Neem de zes richtlijnen ter harte!


Komentarze


bottom of page