top of page

MEULEBEKE SOLIDAIR MET PITTEM EN TIELT - De gezondheid van de burger krijgt voorrang !!


Juni-kermis, Berefeesten, Tabakommegang en overige evenementen geannuleerd

Geheel in de geest van de federale richtlijn om alle massa-evenementen af te gelasten, besliste het gemeentebestuur, om alle activiteiten tot en met 31 augustus te annuleren. Dit betekent dat onder meer het kermisweekend van 5 juni, de Berenfeesten van 5 juli en Tabakommegang in het weekend van 26 juli van dit jaar worden geannuleerd.

Na de Nationale Veiligheidsraad van vorige vrijdag 24 april, is vanuit de hogere overheden namelijk nogmaals onderlijnd dat de regels van social distancing onverkort blijven gelden en er voorlopig geen einddatum daaromtrent kan worden voorgesteld.

Binnen die context van minimaal anderhalve meter afstand houden, is beslist dat ook alle andere georganiseerde recreatieve, sportieve en culturele activiteiten tot nader order zijn opgeschort, ongeacht hun omvang. Het is immers praktisch en logistiek onmogelijk om die essentiële afstandsregel georganiseerd te krijgen, laat staan te garanderen. Daardoor ziet het gemeentebestuur zich genoodzaakt om tot deze maatregel over te gaan.

Voor deze beslissing was er tevens overleg met de buurgemeenten Tielt en Pittem. Zo zijn ook de Tieltse Feesten en Zotte Maandag geannuleerd.

Van zodra de situatie verandert, zullen de gemeentelijke communicatiekanalen daarover passend en tijdig berichten: website, digitale nieuwsbrief en sociale media.

meer info

Meer info rond deze maatregel:

Dirk Verwilst – burgemeester

Dienst communicatie


コメント


bottom of page