top of page

Rechtzetting FAKE NEWS aanpak markt Meulebeke !!Beste Meulebekenaren,


Even ter verduidelijking over de Markt :

Als gemeente Meulebeke willen we inzetten om maximaal in te gaan op de vereisten van de overheid om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen.

Op de markt moet er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden.

De Hoogstraat, Markt (kant pastorij en kant Gemeentehuis), Kapellestraat (stuk tot aan ’t Park) en Holdestraat (tot aan frituur) moeten volledig vernieuwd worden voor de aanleg van een gescheiden riolering.

Het spreekt voor zich dat wanneer de gemeente deze werken moet uitvoeren dat de gemeente wenst de mogelijke scenario’s te onderzoeken om het centrumgebied in de toekomst een nieuw beeld te geven.

De foto’s die op bepaalde facebookpagina’s staan zijn een verkeerde weergave! Dit zijn foto’s die genomen zijn uit de scopingnota. Een scopingnota omschrijft alle aspecten en effecten die onderzocht gaan worden in het verdere proces dat leidt tot de opmaak van het voorontwerp van het RUP(ruimtelijk uitvoeringsplan). Dit zijn mogelijke suggesties die naar voor zijn geschoven door Studiebureau Demey. Dit is een verplicht onderdeel in de procedure die opgelegd wordt door de overheid. De overheid wil dit zoveel en zo ruim mogelijk aftoetsen tijdens een openbaar onderzoek van het RUP.

‘Heel belangrijk om bij deze studie te benadrukken is het feit dat het College van Burgemeester en Schepenen van mening is dat deze volumestudie te grootschalig en te dens is voor de kern van de gemeente. Met de inrichtingsprincipes kan het College zich zeker akkoord verklaren maar het ontwerp is nu nog niet op maat van het dorp. Dit zal verder uitgewerkt en verfijnd worden in het RUP 2’

De Burgemeester en het college kan zich niet vinden in dit deel van het RUP waar teveel meergezinswoningen worden weergegeven.

We zitten dus nog volop in een voorbereidend proces van dat RUP!

De foto’s zijn dus zeker geen juist beeld van hoe de Markt er zal uitzien!

Voor alle duidelijkheid gaan de raadsleden en bewoners betrokken worden vooraleer een effectief plan van uitvoering tot stand komt.


Groeten,

Burgemeester Dirk Verwilst en bevoegde schepen Katrien Seys.


Comments


bottom of page