top of page

UPDATE CORONA HINDERPREMIE - De cijfers


Gemeentelijke cijfers hinderpremie beschikbaar op website VLAIO


Er zijn al ruim 116.000 corona hinderpremies aangevraagd en ruim 94.000 begunstigden hebben de premie al gekregen. Ongeveer 14.000 aanvragen werden afgewezen omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden. Daarnaast kregen ook al bijna 71.000 begunstigden de dagpremie. In totaal werd zo al meer dan 572 miljoen euro aan premies uitbetaald. Op de website www.vlaio.be/coronahinderpremie-cijfers kan je nu ook per provincie en gemeente vinden hoeveel aangevraagde en uitbetaalde premies er al zijn.


VOOR MEULEBEKE BETEKENT DIT HET VOLGENDE:

Hinderpremie: 218 / Hinderpremie betaald: 191 / Dagvergoeding betaald: 154


De corona hinderpremie kan sinds vrijdag 27 maart 2020 aangevraagd worden door ondernemers die verplicht hun locatie moeten sluiten. Ruim 116.000 ondernemers hebben die aanvraag al gedaan, 94.000 van hen hebben de premie al uitbetaald gekregen. Na 5 april is er voor elke bijkomende sluitingsdag een dagvergoeding van 160 euro. Er werd intussen gestart met de uitbetaling van die dagvergoedingen. Zo hebben 71.000 begunstigden de dagpremie al gekregen. De handelszaken die sinds 18 april weer geopend zijn, hebben geen recht meer op dagpremies meer vanaf hun heropening.


Op de website www.vlaio.be/coronahinderpremie-cijfers kan je nu ook een handig overzicht vinden van het aantal aangevraagde en uitbetaalde premies per gemeente. Voor de provincie Antwerpen gaat het om meer dan 31.000 aanvragen, 25.000 uitbetaalde hinderpremies van 4.000 euro, dat gaat dan over een bedrag van ruim 100 miljoen euro. In Limburg zijn er 16.000 aanvragen en 13.000 uitbetaalde hinderpremies, een totaalbedrag van ruim 52 miljoen euro. In Oost-Vlaanderen zijn er iets meer dan 26.000 aanvragen en 21.000 uitbetaalde hinderpremies, een totaalbedrag van 84 miljoen euro. Het gaat in Vlaams-Brabant om 16.000 aanvragen en 12.000 uitbetaalde hinderpremies, een bedrag van 48 miljoen euro. In West-Vlaanderen tot slot zijn er 25.000 aanvragen en 21.000 uitbetaalde hinderpremies, een totaalbedrag van 84 miljoen euro. De toekenning van premies gebeurt aan vestigingen in Vlaanderen gelegen, maar kunnen ook aangevraagd worden door een maatschappelijke zetel buiten Vlaanderen, vandaar ook dat er vanuit andere provincies aanvragen zijn.


Vlaams minister van Economie Hilde Crevits: “Door de coronacrisis hebben enorm veel winkels en ondernemers hun deuren verplicht moeten sluiten. Dat was en is een harde noot om kraken, maar nodig gezien deze ongeziene gezondheidscrisis. Na de uitbraak van het virus hebben we beslist dat wie zijn of haar zaak verplicht moest sluiten recht heeft op een hinderpremie van 4000 euro. Op de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen www.vlaio.be/coronahinderpremie-cijfers staat voortaan een overzicht van hoeveel zaken per gemeente een hinderpremie hebben aangevraagd en gekregen.”


KABINET VAN DE viceMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw HILDE CREVITS

Persinformatie: Arne De Brabandere -Woordvoerder Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw

Kommentare


bottom of page